bladeren vlinder op een struik

Over ons

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op onze 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid.

Postadres

Natuurstad Rotterdam
Postbus 8050
3009 AB Rotterdam

Bezoekadres

Brammertstraat 10
3084 RV Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Contactinformatie

Tel: 088 - 600 39 00
E-mail: info@natuurstad.nl

Natuurstad Rotterdam

Een groene stad is een fijnere plek voor kinderen om op te groeien en samen te leven. In deze tijd van verstedelijking en digitalisering wordt de afstand tot de natuur groter. We zijn ons steeds minder bewust van onze afhankelijkheid van de natuur. Kennis en waardering van milieu en natuur vormt de basis voor gezond en duurzaam gedrag en draagt bij aan het welbevinden van alle Rotterdammers.

Onze bevlogen en deskundige medewerkers bieden leerzame belevenissen met plant, dier en milieu. Bij elk bezoek en tijdens de interactieve lessen staat op speelse wijze beleven, ontdekken en leren centraal. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens ruim 100 vrijwilligers jaarlijks ruim 1.000.000 bezoekers en bijna 50.000 leerlingen.

Keurmerk

Onze kinderboerderijen hebben allemaal het Keurmerk Kinderboerderijen van de Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland. Dit houdt in dat alle locaties voldoen aan de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, hygiëne en dierenwelzijn. 

Wij werken op dit moment aan een zilveren certificering voor de kantines op onze locaties. In ons beleid is vastgelegd dat onze kantines voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de richtlijnen ‘Gezondere Kantines’. Daarnaast is in ons beleid vastgelegd dat wij ieder jaar het aanbod in de kantines in kaart brengen en de uitkomst rapporteren aan de directie/bedrijfsleider horeca.

Contact

Heb je een vraag, idee of opmerking voor Natuurstad? Neem gerust contact met ons op via info@natuurstad.nl