bladeren vlinder op een struik

Vacature

Tuinman/-vrouw (36 uur)

Stichting Natuurstad Rotterdam

Stichting Natuurstad Rotterdam stimuleert duurzaam denken en handelen door middel van recreatie en educatie. Op 8 bijzondere kinderboerderijen en 14 inspirerende (school)tuinen ontdekken en leren bezoekers, jong en oud, alles over de natuur, het milieu en duurzaamheid. Op onze 25 hectare groen, verspreid over de hele stad, bereiken de bijna 100 medewerkers en nog eens ruim 100 vrijwilligers jaarlijks 1.000.000 bezoekers en 50.000 leerlingen.

Naast deze dienstverlening aan inwoners vervult Natuurstad een regierol in vraag en aanbod op het gebied van producten en diensten voor natuur- en milieueducatie. Natuurstad opereert ondernemend, werkt intensief samen met andere aanbieders en werft externe sponsors voor projecten en innovatie. Zij adviseert de gemeente bij de beleidsontwikkeling en levert activiteiten, producten, projecten en programma’s op gebied van natuur, milieu, duurzaamheid, dierenwelzijn en gezond voedsel aan scholen en andere instellingen.

Organisatie

Natuurstad heeft 2 lijnafdelingen en 1 bedrijfsbureau. De lijnafdeling Kinderboerderijen & Tuinen is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en openstelling van de kinderboerderijen, expertisecentra, tuincomplexen, horeca en het onderhoud. De afdeling Educatie & Projecten verzorgt het educatieve programma voor scholen en voert projecten en programma’s uit voor andere doelgroepen. Natuurstad zoekt een Afdelingsmanager voor de afdeling Kinderboerderijen en Tuinen.

De functie?

Als tuinman/-vrouw voer je bodemstructuurverbeterende werkzaamheden uit zoals spitten, frezen, zwarte grond verdelen, mestverspreiding zowel organische als kunstmest. Je vermeerdert planten door middel van zaaien, scheuren en stekken, je voert experimentele teeltprogramma’s uit. Je verzorgt heesters bomen en perkplanten. Je maakt seizoensplanningen voor het groen, je bedient machines (bosmaaier en kettingzaag) en bepaalt wat waar komt te staan in overleg met de educatief medewerkers, je brengt verhardingen aan (zoals tegels en klinkers) en pleegt onderhoud aan vijvers en slootjes (uitbaggeren, snoeien van rietkragen, maaien slootkanten etc.). Je zorgt ervoor dat het benodigd materiaal aanwezig is en dit doe je ook weer in overleg met de educatief medewerkers. Verder ga je over het voorbereiden en uitvoeren van de activiteiten uit het onderhoudsmeerjaren-plan. Je plant en verricht onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan gereedschappen, opstallen en terrein.

Naast deze inhoudelijke taken begeleid en instrueer je ook de assistenten, stagiaires en vrijwilligers bij de teelt, opplant en het onderhoud van bomen, heesters en perkplanten en bij de onderhoud van het terrein. Je zorgt voor kennisoverdracht en werkt mee aan collegiale consultatie en je ondersteunt en assisteert bij educatieve programma's, je moet er voor zorgen dat de lesgever zijn/haar programma kan uitvoeren. Je verstrekt informatie aan bezoekers/ afnemers over de producten, je geeft advies over de inrichting en het onderhoud van het groen. Je blijft op de hoogte van de ontwikkelingen op het vakgebied en je voert voorkomende taken op de afdeling uit.

Vraag en aanbod?

Wij zoeken een tuinman met een afgeronde vakgerichte hoveniersopleiding. Verder ben en heb je:

  • erg klant- en servicegericht voor onze bezoekers
  • inzicht in prioriteiten
  • betrokken bij onze tuinen
  • feeling met het werken met kinderen en ouderen
  • bekend met het werken volgens de ARBO-voorschriften
  • kennis van de zaai- en pootvoorschriften van plantmaterialen en kennis van voorschriften
    m.b.t. gebruik van grondstoffen
  • zorgvuldig en vlot in het uitvoeren van alle werkzaamheden
  • goede communicatieve eigenschappen en een flexibele instelling, het kan zijn dat je inzet gevraagd wordt op een kinderboerderij of op een andere tuin.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 2.470,- (schaal 4) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
De werktijden zijn van 8.15 uur tot 16.30 uur. Ook het werken in weekenden komt weleens voor.

Voor deze functie wordt je gevraagd om een VOG (Verklaring omtrent Gedrag) te kunnen overleggen.

Meer informatie?

Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Alex Kieffer, bedrijfsleider via 06 - 51 62 13 75 . Heb je vragen omtrent de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Chantal Valkema, HR-adviseur via 06 - 52 72 68 47. Jouw sollicitatie kun je voor 21 juni 2019 richten aan Alex Kieffer via HR@natuurstad.nl.